Prvi Punto sišao sa traka u Zastavi

U pogonu kragujevačke Zastave sa montažne trake "sišao" je Prvi Punto 188, iz probne serije od 35 automobila koji nose oznaku Fiat.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2009.

11:00

Default images

Prvi primerak je metalik bež boje, obeležen serijskom oznakom 7.000.001, a predstavljen je bez velike pompe, ali u prisustvu novinara i snimatelja.

Kako je najavio predsednik Upravnog odbora preduzecha Fiat - automobili Srbija" Đovani Defilipis, dnevno će se u Zastavinim pogonima, za početak, proizvoditi 20 automobila i na tom poslu je angažovano 500 radnika.

Do kraja narednog meseca predviđeno je da se taj broj upetostruči, a planirano je, kako je rekao, da u prvoj fazi mesečna proizvodnja dostigne 2.000 automobila.

U narednim fazama taj broj bi se povećavao u skladu sa zahtevima tržišta, a ideja je da niko od potencijalnih kupaca ne ostane bez vozila, rekao je Defilipis.
S obzirom na svetsku finansijsku krizu, koja je najviše pogodila auto-industriju, najverovatnije će biti odlaganja datuma za lansiranje novog modela, iako je prema planu njegovo lansiranje predviđeno za 2010. godinu.

Uz subvencionisano kreditranje države, na kupovinu automobila Punto, proizvedenim po Fiatovoj licenci u Srbiji, čeka gotovo 20.000 građana Srbije.

Foto: FoNet

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: