Aston Martin na meti Mercedes-Benza

Nepotvrđeni izveštaji iz izvora u Nemačkoj sugerišu da Mercedes-Benz planira da kupi značajan deo Aston Martina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2008.

11:00

Default images

Glasine o potencijalnom sjedinjavanju dve premium marke su najpre potekle u Kuvajtu, u februaru. Adham Charonoglu iz kompanije Investment Dar, većinskog vlasnika kompanije Aston Martin, izjavio je da bi Aston i Mercedes mogli da sarađuju na brojnim projektima, od snabdevanja motorima, do potpuno novih modela.

Čini se da je Mercedes-Benz ozbiljno zainteresovan. Naravno, postoji i pozadina priče, a ona se zove Kuwaiti Investment Authority koja drži sedam procenata Daimler AG-a.

Takav potez u svakom slučaju bio bi pozitivan za Aston Martin, u dugoročnom smislu. Ipak, reč je o maloj kompaniji, koja bi pod kapom giganta kakav je Mercedes-Benz obezbedila sebi pre svega finansijsku stabilnost.
Naredna generacija Mercedesa SL prebacuje se na laku, aluminijumsku platformu, što predstavlja jasnu mogućnost za Aston Martina da sa markom iz Stuttgarta razvije nove modele, deleći platforme, znanje i tehnologiju.

Trenutna saradnja Mercedes-Benza sa McLarenom završava se sledeće godine sa krajem proizvodnje SLR-a.

Da li se na taj način otvara put ka novoj saradnji sa britanskim proizvođačem superautomobila, ostaje da vidimo.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: