Očuvanje životne sredine

Akcija “Toyota & B92 za očuvanje životne sredine“ podrazumeva inicijativu B92 da kroz svoje medije ukaže na probleme očuvanja životne sredine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2007.

11:18

Default images

Toyota je trenutno jedini proizvođač automobila na svetu koji već deset godina ima u ponudi vozilo na hibridni pogon.

Hibridni pogon kod Toyote Prius kombinuje najbolje karakteristike benzinskog i električnog motora, koje sa odličnim voznim karakteristikama isporučuju izvanredne ekološke karakteristike.
Kad govorimo o izduvnim emisijama, rezultati su impresivni. Na primer, jedna litra benzina emituje 15% manje CO2 nego litra dizela.

Sa istim nivoom potrošnje, već postoji prednost u smislu emisija CO2 tako da Prius ima bolje performanse od najefikasnijih predstavnika dizel B-segmenta, iako je Prius vozilo D-segmenta.

Toyota Prius već ispunjava stroge norme Evropske komisije o emisiji CO2 postavljene za 2012. godinu. Više informacija o Toyoti Prius i emisiji CO2 mozete pronaći na www.toyota.co.yu.
Takođe, Toyota i B92 će se svojim zajedničkim i pojedinačnim angažovanjem kod nadležnih institucija truditi da omoguće i razne olakšice svim postojećim i budućim vlasnicima Priusa.

U okviru akcije za očuvanje životne sredine B92 će za svoje potebe godinu dana koristiti Toyotu Prius.

Detaljan test ovog auta uskoro ćete moći da pročitate na našem sajtu automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: