Vesti

Kažnjen svaki peti vozač luksuznih automobila

Komentari: 41

Načelnik Uprave saobraćajne policije, Vladimir Rebić, izjavio je da je tokom prva tri dana akcije obavljena kontrola preko 5.000 vozila više klase i otkriveno više od 1.000 prekršaja, od kojih se najviše, preko 270, odnosi na nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Savremena Škoda R200 Non-Fiction (Foto:skoda-news.cz)

Vesti

Povratak legende: Kako bi danas izgledala Škoda 130 RS?

Komentari: 20

Nostalgija za prošlim vremenima nije zaobišla ni češke ljubitelje automobila koji su povodom 40 godina od nastanka čuvene trkačke Škode 130 RS napravili njenu savremenu verziju - uz "malu" pomoć Audija.

Razno

Renault privlači kupce uz pomoć Kevina Spejsija

Komentari: 5

U poslednje vreme proizvođači automobila sve češće angažuju filmske zvezde kako bi zainteresovali širi auditorijum za svoje modele. Metju Mekonahi nedavno je učestvovao u veoma popularnoj seriji reklamnih spotova za Lincoln a sada mu se pridružio Kevin Spejsi, u reklami za novi Renault Espace.

Pitajte astrologa

Vozili smo

Toyota Aygo x-play

Komentari: 11

Jeste mali, ali pruža zaista mnogo. Vožnja modela Toyota Aygo po gradu pravo je uživanje. Nema mesta gde ne može da se provuče i parkira i za vozača predstavlja istinski antistres tretman. Na gasu je prilično prgav a potrošnja ne prelazi šest litara.

Razno

NASA "zapretila" proizvođačima automobila

Komentari: 5

NASA je u saradnji sa automobilskom industrijom razvila prototip električnog vozila Modular Robotic Vehicle (MRV). Iako pre svega namenjen svemirskim istraživanjima, MRV poseduje tehnologije i sisteme koje bi mnogi vozači rado videli u svojim "zemaljskim" automobilima.

Aktuelno

Ford "napada" premijum segment u Evropi

Komentari: 18

Razlika između jeftinijih modela tradicionalnih premijum marki i vozila srednje klase polako se smanjuje. Među kompanijama koje pokušavaju da se približe luksuznim proizvođačima je i Ford koji će kupcima na evropskom tržištu ponuditi premijum podbrend - Vignale.

Polovnjak

Uskoro kontrola polovnjaka iz uvoza

Komentari: 65

Sva polovna vozila će prilikom uvoza u Srbiju uskoro morati da prođu detaljan pregled kod ovlašćenih organizacija, na osnovu pravilnika kojim se precizno uređuje ispitivanje ispravnosti vozila.

Aktuelno

Izbegnite saobraćajne gužve za vreme maratona

Komentari: 4

U subotu 18. aprila održaće se 28. Beogradski maraton. Kako biste se organizovali i na vreme isplanirali vašu vožnju kroz grad pre i za vreme maratonske trke, savetujemo vam da se informišete o satnici i trasi maratona, kao i o svim izmenama u saobraćaju i javnom prevozu. A ako je vaš automobil parkiran na trasi maratona, potrebno je da ga pomerite najkasnije do petka u 22 h, apeluju iz "Parking servisa".