Vesti

"Potrebne oštrije kazne za teže prekršaje"

Komentari: 37

Izmene zakona o bezbednosti saobraćaja, čije se usvajanje uskoro očekuje, najviše će pogoditi nesavesne i bahate vozače, izjavio je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Volvo V60 Cross Country

Vesti

Volvo želi da prodaje 100.000 automobila godišnje u SAD

Komentari: 4

Volvo je na sajmu automobila u Los Anđelesu izneo detalje svog plana povećanja prodaje u Sjedinjenim Državama, koji podrazumeva osveženje kompletne modelske ponude u sledećih pet godina. Na salonu je predstavljena druga generacija SUV-a XC90, kao i potpuno novi model, V60 Cross Country.

Razno

Kineski klon modela Evoque razbesneo šefa Land Rovera

Komentari: 148

Kada neko bez dozvole do detalja iskopira vaš model, u čiji ste razvoj i proizvodnju uložiili ogromna sredstva, a zatim takvo vozilo ponudi kupcima na najvećem svetskom tržištu po znatno nižoj ceni, prirodno je da ćete biti ljuti.

Pitajte astrologa

Vozili smo

Toyota Avensis 2.0 D-4D Elegant

Komentari: 35

Ukoliko ne kupujete automobil da bi vas svi primetili na ulici, a želite zaista dobar auto srednje klase sa mnogo opreme po povoljnoj ceni, Avensis je odličan izbor. Za 21.490 evra Toyota nudi specijalno opremljenu limuzinu sa veoma štedljivim dizel motorom.

Izvor: YouTube screenshot

Razno

Autobus koji gorivo dobija iz ljudskog izmeta

Komentari: 55

U Britaniji će uskoro početi da saobraća prvi autobus koji se kreće uz pomoć bio-metana dobijenog preradom kanalizacionog otpada. Vozilo pod nazivom Bio-Bus ima 40 mesta za sedenje i prevoziće putnike na liniji od aerodroma u Bristolu, do istorijskog grada Bat.

Aktuelno

Bez dodatnih nameta na ugradnju TNG uređaja?

Komentari: 28

Početkom novembra iz Agencije za bezbednost saobraćaja stigla je najava da će od 1. januara 2015. vlasnici vozila koji nameravaju da ugrade uređaj za pogon na tečni naftni gas (TNG) morati prethodno da pribave odobrenje od Agencije za tu prepravku, uz nadoknadu od čak 20.000 dinara. Ova mera predviđena je odredbom Pravilnika o ispitivanju vozila iz 2012. godine, ali je njeno sprovođenje ranije odloženo.

Polovnjak

Renault Vel Satis 2.2 dCi

Komentari: 47

Pre nekih mesec dana sedim s prijateljicom u kafeu pored Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Iznenada, nestane ranog poslepodnevnog sunca. Oblaci? Zašlo za zgradu? Ne. Mladić juniorskih godina parkirao je Renaulta Vel Satis pored stola gde smo sedeli.

Aktuelno

Mazda osvežila CX-5 i "šesticu"

Komentari: 13

Pored novog krosovera CX-3 i nove generacije roudstera MX-5, Mazda je na auto-salonu u Los Anđelesu izložila restilizovane verzije modela CX-5 i 6.