Mercedes A klase Sedan stiže u Evropu (VIDEO)

“Špijunski” video nagoveštava da nova Mercedesova kompaktna limuzina uskoro dolazi i na evropske puteve.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

13:25

Mercedes A klase Sedan stiže u Evropu (VIDEO)
Screenshot YouTube

Mercedes A klase Sedan imao je svetsku premijeru ovog proleća u Kini, u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem koja će se proizvoditi i prodavati isključivo na kineskom tržištu.

Evropa će na premijeru svoje varijante sačekati još neko vreme, a video snimak pretprodukcijskog automobila sa minimalnom “kamuflažom” pokazuje da se on neće stilski razlikovati od kineskog: Mercedes A klase Sedan dizajnerski se oslanja na hečbek, a iako je pozadi prekriven maskirnom folijom, ni tu neće biti mnogo iznenađenja jer smo na verziji za Kinu već videli kako izgleda ovaj deo vozila.
Produženi Mercedes A klase Sedan za Kinu
Motorizacija za kinesko tržište obuhvata samo benzinske motore i to četvorocilindarski 1.33 litarski agregat u opcijama sa 136 ks (100 kW) i 163 ks (120 kW), dok će kasnije biti dostupan i 2.0 četvoroclindraš sa 190 ks (140 kW).

Sedmostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom (7G-DCT) standardan je u svim verzijama ove limuzine u Kini.
Produženi Mercedes A klase Sedan za Kinu
Evropska varijanta trebalo bi da dobije i dizel opciju sličnu kao u hečbeku gde je to, za sada, A 180d opremljen 1.5 l motorom sa četiri cilindra koji razvija 116 ks i 260 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: