BMW nema u planovima nove generacije i3 i i8

Nemački premijum gigant BMW saopštio je da će ove godine predstaviti potpuno novu postavu električnih automobila u kojoj nema mesta za trenutne adute i3 i plug-in hibrid i8.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2018.

15:02

BMW nema u planovima nove generacije i3 i i8

Direktor BMW-ovog sektora za električna vozila (Electric Powertrain) Stefan Juraček je naglasio da su oni bili samo prikaz tehnoloških mogućnosti i da ne mogu biti deo nove EV porodice.

"Ovi automobili su jedinstveni, oni nisu razvijani kao deo EV porodice koju ćemo proširiti sa pet ili deset modela", rekao je Juraček.

On nije izričito odbacio novu verziju i3, koji je proizveden u 100.000 primekara tokom pet godina postojanja, ali je najavio da verovatno neće imati drugu generaciju.

BWM je sa modelima i3 i i8 zakoračio u eru EV automobila, a iako dizajn i3 nije oduševio javnost, kao ni cena i8, oni su ipak od predstavljanj 2013. i 2014. ušli u serijsku proizvodnju.

U međuvremenu, BMW je nastavio potpunu promenu svojih glavnih platformi za proizvodnju vozila koje su kompatibilne i za autimobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i sa onima na električni i hibridni pogon.

Ova platforma bi trebalo da bude završena do 2021. godine, za novu generaciju automobila kao što je i4, konkurent Teslinom Modelu 3.

BMW planira da do 2025. predstavi 25 elektrifikovanih vozila, od čega će 12 automobila biti na potpuno električni pogon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: