Ford Fusion za 2019. (FOTO)

Ford se fokusira na SUV i kamionete u narednim godinama, ali ne odustaje ni od limuzina.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

10:05

Ford Fusion za 2019. (FOTO)

Iako je bilo najava da će ugasiti model Fusion (Mondeo u Evropi), a potom je Ford otkazao redizajn za 2020, sedan je unapređen za 2019. godinu.

"Fusion je važan deo linije modela za narednih nekoliko godina", kažu u Fordu.

Fusion, četvrti najprodavaniji Fordov model u 2017, dobio je redizajniranu prednju masku i gepek, a uvedene su maglenke i led zadnja svetla.

Unutrašnje promene su ograničene, ali je Ford instalirao dodatnu opremu pa osnovni model Fusion S dolazi sa naprednim sistemom asistencije za vozača Co-Pilot360.
Uključeni su i automatska kočnica u slučaju otkrivanja pešaka, sistem upozorenja mrtvog ugla, upozorenje za promenu trake, zadnja kamera i automatska duga svetla.

Sledeći paket SE donosi 1.5-litarski EcoBoost agregat i dvozonska automatska klima. Model ima i SYNC 3 multimedijalni sistem sa 8-inčnim ekranom i WiFi hosport za deset uređaja.

Kupci mogu da naruče i Fusion Hybrid SE sa 2.0-litarskim Atkinson četvorocilindarskim motorom i stalnom varijabilnom transmisijom.

Treći nivo opreme je SEL, sa posebnim sedištem za vozača, grejanjem prednjih sedišta, LED svetlima, kožnom oblogom volana, samozatamnjujućim retrovizirom.
Fusion Titanium ima i grejanje volana, ventilaciju prednjih sedišta i GPS navigaciju. Većina modela ima i panoramu, 19-inčne felne, pojaseve na zadnjim sedištima na naduvavanje i adaptivni tempomat uz stop/go funkciju.

Plug-in hibrid Fusion Energi je dostupan u ekskluzivnom Titanium paketu sa novom 9 kWh litijum-jonskom baterijom koja omogućava putovanje do 40 kilometara samo na struju, što je povećanje za 20 odsto, a Ford procenjuje da će oko 50% kupaca moći da samo na električni pogon pređu put od kuće do posla i nazad.

Najmoćnija verzija je Fusion V6 Sport sa 2.7-litarskim EcoBoost V6 motorom koji proizvodi 330 KS i 514 Nm uz šestostepeni automatski menjač i standardni pogon na sva četiri točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: