BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018.

BMW je na početku godine blago redizajnirao svoja dva MPV modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

09:01

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018.
BMW Serije 2 Active Tourer za 2018.

Spoljašnjost je diskretno restilizovana, tako da se samo pažljivim uporednim posmatranjem starih i novih verzija mogu primetiti razlike na maski hladnjaka (veći "bubrezi"), farovima (nova LED svetla i LED svetla za maglu) i braniku (drugačiji otvori za vazduh).
BMW Serije 2 Active Tourer za 2018.
Kupci će od sada moći da izaberu jednu od 13 boja spoljašnjosti, uključujući i dve nove nijeanse - Jucaro Beige i Sunset Orange.

Proširena je i ponuda alu felni, sa 6 novih dizajnerskih rešenja, a na raspolaganju su dimenzije od 16 do 19 inča.
BMW Serije 2 Active Tourer za 2018.
Izgled kabine unapređen je novim dezenima presvlaka i novim materijalima (dostupnim u raznim kombinacijama), a vožnja će biti udobnija zahvaljujući produženom sedalnom delu na sedištima.

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018. opremljeni su BMW ConnectedDrive sistemom i najnovijom generacijom iDrive multimedijalnog sistema sa navigacijom, glasovnim komandama i unapređenim interfejsom.
BMW Serije 2 Gran Tourer za 2018.
Bavarski proizvođač potrudio se da u restilizovanim modelima vozač bude više u centru pažnje, tako što je centralna konzola blago orijentisana ka njemu.

Po prvi put je u modelima Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer dostupan i automatizovani sedmobrzinski menjač sa duplim kvačilom, a sedmi stepen prenosa omogućava ekonomičniju vožnju na dugim putovanjima autoputem. Pored ovog menjača, i dalje su na raspolaganju šestobrzinski manuelni i osmostepeni automatik.
BMW Serije 2 Gran Tourer za 2018.
Motorizacija se sastoji od benzinaca i dizelaša čiji je raspon snage od 109 ks do 231 ks, a BMW tvrdi da je poboljšao ekonomičnost u vožnji i smanjio prosečnu emisiju ugljen-dioksida ovih agregata, pa ona u zavisnosti ov pogonske jedinice iznosi između 112 i 147 g/km.

U ponudi je i dalje plug-in hibridna verzija modela Active Tourer, sa oznakom 225XE iPerformance.
BMW Serije 2 Gran Tourer za 2018.
Ovaj automobil ima pogonski sistem koji se sastoji od benzinca i elektromotora. Ukupna kombinovana snaga iznosi 224 ks, a maksimalni obrtni moment 385 Nm.

Od 0 do 100 km/h BMW 225XE ubrzava za 6,7 s, a povećana je i autonomija u čisto električnoj vožnji, sa 41 na 45 km.
BMW 225XE Plug-in Hybrid
Među brojnim elektronskim sistemima asistencije izdvaja se Traffic Jam Assistant koji održava automobil u okvirima vozne trake kojom se kreće pri brzinama do 60 km/h.

Na raspolaganju je i aktivni tempomat, a oba ova sistema deo su opcionog paketa Driving Assistant Plus.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: