Opel lansira 7 novih modela u 2017.

Opel najavljuje "ofanzivu" novih modela tokom 2017. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.11.2016.

14:27

Opel lansira 7 novih modela u 2017.
Opel Ampera-e

Nikada u svojoj dugoj istoriji proizvodnje automobila, koja traje od 1889, Opel nije imao toliko novih modela u jednoj kalendarskoj godini. Akcija "7 u 17", koja podrazumeva 7 novih modela samo u 2017. godini, deo je sveobuhvatnog plana koji predviđa lansiranje 29 novih modela između 2016. i 2020, a do kraja ove dekade, pozicioniranje i proizvodni program kompanije biće u potpunosti revidirani.

"Sa ovih sedam novih modela za 2017, Opel će postati potpuno drugačija marka tokom narednih 12 meseci", kaže prvi čovek kompanije, Karl-Tomas Nojman.

"Unapređujemo električnu mobilnost sa novom Amperom-e, druga generacija Insignije demonstriraće novi vid elegancije i manju masu, a sa potpuno novim krosover modelima iz B i C segmenta, proširujemo naš portfolio", objašnjava Nojman.

Modelna ofanziva "7 u 17" - u sedam koraka

Opel Insignia Grand Sport
1. Predstavljena na Salonu automobila u Parizu, Ampera-e će od proleća 2017. revolucionalizovati elektro-mobilnost sa autonomijom od 500 kilometara. Pored toga, sa 150 kW/204 ks, ovaj električni model pruža performanse sportskog automobila, uz prostranost jednog vozila iz C segmenta

2. Potpuno nova Opel Insignia Grand Sport, sedan sa 5 vrata kojeg krasi silueta kupea, sportska upravljivost i opcioni pogon na sva četiri točka, takođe stiže 2017. Kao i aktuelni model, koji je prodat u više od 900.000 primeraka, i nova Insignia će se proizvoditi u Riselshajmu.

3. Baš kao i Insignia Grand Sport, nova Opel Insignia Sports Tourer karavan deli svoju filozofiju dizajna sa futurističkom Monza Concept studijom iz 2013. U poređenju sa prethodnikom, unutrašnji prostor je znatno povećan, posebno kada je reč o zadnjoj klupi i prtljažniku.

4. Sa novom generacijom "kros" modela Opel Insignia Country Tourer, Sports Tourer karavan ponovo je transformisan u avanturistu sa pogonom na sve točkove i "off-road" atributima.

5. Tokom 2017. godine, na puteve stiže i posebna verzija lakog komercijalno-putničkog modela Vivaro, sa novim nivoom komfora i fleksibilnosti za putnike, tvrde u kompaniji Opel.

6. Na početku 2017, modelu Opel Mokka X, pridružiće se novi krosover – Opel Crossland X. Ovaj model zameniće u gami nemačkog proizvođača odlazeću Merivu.

7. Opel u narednoj godini proširuje svoju ponudu i u nižoj srednjoj klasi, i to sa posebno sportski orijentisanim modelom krosovera, koji će se u tom segmentu pridružiti Astri i Zafiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: