Galerija: Škoda Octavia (redizajn)

Škoda je krajem oktobra predstavila restilizovanu verziju treće generacije modela Octavia, a sada smo u prilici da pogledamo nove fotografije ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.11.2016.

12:39

Galerija: Škoda Octavia (redizajn)

Redizajn je izazvao oprečna mišljenja među ljubiteljima automobila a najviše su se sporili oko podeljenjih prednjih svetlosnih grupa. Inače, dimenzije automobila ostale su nepromenjene, baš kao i zapremina prtljažnika koja iznosi od 590 litara sa uspravljenim zadnjim sedištima, pa do 1.580 l sa preklopljenim naslonima.
Restilizovana je i karavan verzija - Octavia Combi, a jedna od novina je opcioni električni mehanizam otvaranja prtljažnika.

Poboljšani su i sistemi asistencije, pa je tako Front Assist tehnologija koja ima za cilj da spreči sudare pri manjim brzinama dopunjena sistemom za detekciju pešaka na putu.
Osim toga, sistem za pomoć prilikom parkiranja je dodatno je optimizovan. Zahvaljujući zadnjem radaru, sistemi kao što su Blind Spot Detection i Rear Traffic Alert garantuju bezbednije manevrisanje prilikom promene vozne trake i pomažu prilikom isparkiravanja u rikverc.
Kada se početkom 2017. nađe u prodaji, nova Octavia biće dostupna sa pet benzinskih i četiri dizel motora, zapremine 1.0 do 2.0 litara i u rasponu snaga od 86 ks (63 kW) do 184 ks (135 kW).

Više fotografija modela Škoda Octavia za 2017, pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: