KV: Počela podela 200 automobilskih sedišta za decu

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Kraljeva započeo je akciju podele sedišta za automobile za novorođene Kraljevčane.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

14:28

Default images

Do sada nabavljeno 200 sedišta, a namera je da se i 2015. godine nastaviti istim intenzitetom.

“Plan je da za pet ili šest godina svako novorođeno dete na teritoriji Kraljeva od gradske vlasti dobije sedište za automobil", rekao je Nenad Marković iz Saveta za bezbednost saobraćaja prilikom podele sedišta za prvih 17 beba u Kraljevu.

On je dodao da je u pitanju jedinstvena i prva akcija u Srbiji, koja je proistekla iz javne rasprave kada se usvajao način i strategija bezbednosti Grada Kraljeva, kako bi se povećala bezbednost dece u gradu.

Prvi kontigent sedišta namenjen je bebama rođenim u ovoj sedmici, a zatim će ih dobiti i sledećih 200 beba koje budu upisane u matičnu službu.

Novac u vrednosti od million dinara za kupovinu sedišta obezbeđen je iz Fonda Saveta za bezbednost saobraćaja u Kraljevu.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: