I to se dešava - novi A7 potpuno izgoreo na testiranju

"Špijunski" fotografi koji vrebaju nove modele automobila tokom testiranja ovog puta naišli su na redak prizor – jedan od pretprodukcijskih primeraka budućeg Audija A7 zapalio se i potpuno izgoreo prilikom test vožnje u austrijskim Alpima.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 03.06.2017.

11:15

I to se dešava - novi A7 potpuno izgoreo na testiranju
Foto: Carscoops/CarPix

Audi već neko vreme radi na razvoju nove generacije kupea A7. U ovoj fazi automobil se ispituje u najrazličitijim uslovima vožnje, na raznim nadmorskim visinama i podnebljima i pod različitim opterećenjima, a vozilo umesto konačnog dizajna ima neku vrstu privremene karoserije.

Jedan od takvih testova odvijao se ovih dana u austrijskim Alpima, a automobil je tokom vožnje po planinskim putevima vukao i opterećenu prikolicu.
Foto: Carscoops/CarPix
U jednom trenutku, vozilo se iznenada zapalilo, a dramu koja je usledila zabeležio je "špijunski" fotograf koji je samo želeo da uslika novi A7 u test vožnji.

Dim i prvi plamenovi pojavili su se najpre između haube i vetrobrana, a vozač i Audijevi inženjeri zaustavili su automobil pored puta i uspeli da na vreme izvade iz vozila svoje stvari i vrednu opremu za testiranje.
Foto: Carscoops/CarPix
Pokušaj gašenja požara običnim aparatom nije urodio plodom, pa je vatra buknula i ubrzo zahvatila celo vozilo.

Čitava drama trajala je 15-20 minuta, a vatra je ugašena tek nakon intervencije vatrogasaca. Do tada, testni automobil potpuno je izgoreo. Srećom, u požaru niko nije povređen.
Foto: Carscoops/CarPix
Ovakvi i slični incidenti pokazuju koliko su važna testiranja u realnim uslovima vožnje novog modela koji je još u fazi razvoja, da bi se otklonili svi mogući nedostaci i problemi i kako bi do kupaca konačno stigao potpuno bezbedan i pouzdan produkcijski model.
Foto: Carscoops/CarPix
Novi Audi A7 koristiće znatno lakšu MLB-Evo mehaničku platformu, koja je već upotrebljena na modelu Q7.

Dizajn će biti zasnovan na konceptu Audi Prologue, a premijera novog modela očekuje se krajem 2017. ili početkom 2018. godine.
Foto: Carscoops/CarPix
.
Foto: Carscoops/CarPix
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: