I najbolji greše: Rerl izleteo sa staze u Porscheu 918

Bivši svetski prvak u reliju i test vozač Porschea, Valter Rerl (Walter Röhrl), pokazao je da ni vrhunski vozači sportskih i trkačkih automobila nisu imuni na greške. Vozeći Porsche 918 Spyder na stazi Zaksenring (Sachsenring), Rerl je u jednoj krivini izgubio kontrolu nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2015.

10:41

Default images
Foto: Porsche

Kada se nalazite za upravljačem super-sportskog automobila koji razvija gotovo 900 "konja" i najmanja greška može skupo da vas košta.

To je iskusio i legendarni Valter Rerl vozeći jedan od automobila u čijem je razvoju i sam učestvovao. Naime, on pruža inženjerima nemačkog proizvođača dragocene informacije tokom procesa konstruisanja prototipova i prilikom razvoja produkcijskih Porsche modela.
YouTube Screenshot
Iako je verovatno jedan od najiskusnijih vozača Porschea 918 Spyder, s obzirom na vreme koje je proveo za upravljačem ovog automobila tokom testiranja na stazi, Rerl je na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu:



Zahvaljujući svojoj veštini i iskustvu, čuveni vozač uspeo je da ublaži nezgodu, pa je automobil prošao samo sa manjim oštećenjem a Rerl je ostao nepovređen.

Valter Rerl je smanjio brzinu automobila i uspeo da iskontroliše udarac, tako da se incident završio bez ozbiljnijih posledica.

Saznajte više o Porscheu 918 Spyder

Pročitajte još:

Porsche okončao proizvodnju svog najskupljeg modela

Ovako zvuči Porsche 918 Spyder na pisti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: