Naplaćuju 5.000$ kupcima koji žele sami da sklope motor

Chevrolet će klijentima koji se odluče za kupovinu sportskog modela Corvette Z06 omogućiti da u fabrici sami sastave motor za svoje vozilo ali će ih to zadovoljstvo koštati 5.000 dolara.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

10:20

Default images

Z06 nije obična Korveta - reč je o najsnažnijoj serijskoj verziji ovog modela. Automobil pogon dobija od 6.2 litarskog V8 motora koji proizvodi 650 ks (485 kW) i 881 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Chevrolet je prepoznao da kupci ovog modela gaje posebnu strast prema svom automobilu i odlučio da im ponudi uslugu Engine Build Experience.

"Program uključuje jedinstveno iskustvo sklapanja motora koji predstavlja srce Z06. To je prilika da kupac ostvari posebnu vezu sa svojim automobilom već u toku procesa proizvodnje", objašnjava produkt menadžer modela Chevrolet Corvette, Harlan Charles.
Budući vlasnici modela Z06 koji se odluče da učestvuju u programu Engine Build Experience, od marta će moći da u fabrici Bowling Green sami sastavljaju V8 motor koji će kasnije biti ugrađen u njihov auto.

Sklapajući motor, oni će u pogonu provesti jedan dan pod nadzorom tehničara koji će ih uputiti u proces proizvodnje i nadzirati njihov rad.

U cenu od 5.000 dolara uključena je specijalna personalizovana pločica sa imenom kupca i datumom proizvodnje koja će biti pričvršćena na motor, dok će profesionalni fotograf biti angažovan da snimi izradu motora.

Cena, međutim, ne pokriva i troškove prevoza kupca do fabrike, pa će klijenti morati sami da se organizuju.

Pogledajte kako je jedan vlasnik modela Corvette Z06 proslavio kupovinu ovog automobila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: