Automobili

Ponedeljak, 03.12.2012.

09:39

Lodgy osvojio tri NCAP zvezdice

Evropska nezavisna organizacija EuroNCAP objavila je ovih dana rezultate sigurnosnih testova za 15 novih modela. Svi testirani automobili nagrađeni su sa maksimalnih 5 zvezdica, osim modela Dacia Lodgy, koji je osvojio samo tri zvezdice.

Izvor: B92

Default images

U obrazloženju ovakve ocene EuroNCAP je pre svega kritikovao odluku Renault grupe da u Lodgy-jevu standardnu ponudu ne uključi sistem elektronske kontrole stabilnosti (ESC).

Zbog toga je Dacijin mini-van u kategoriji sigurnosnih sistema dobio svega 29 odsto bodova, dok ni jedan od preostalih 14 kandidata u ovoj oblasti nije imao ispod 71 procenta.

Na lošu ocenu na NCAP-ovom testu uticao je i rezultat ispitivanja u oblasti zaštite odraslih putnika, ali i pešaka, gde je Lodgy takođe prošao znatno lošije od ostalih tetsitanih modela.
"Razočarani smo rezultatiima koje je na našim testovima postigao Lodgy", izjavio je Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije EuroNCAP.

"Mi znamo da je ovde reč o niskobudžetnom modelu i da kupci treba da prihvate kompromis kada su u pitanju komfor ili performanse automobila. Ipak, u EuroNCAP-u verujemo da bezbednosti putnika ne sme da bude predmet kompromisa, bez obzira na nisku cenu vozila", objasnio je Van Ratingen.

Pročitajte kako su prošli ostali testirani modeli.

Vozili smo: Dacia Lodgy Laureate 1.5 dCI.

Pročitajte o srpskoj premijeri modela Dacia Lodgy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: