Raskida se ugovor za "Holiday Inn"

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo pokrenula je raskid kupoprodajnog ugovora za hotel "Holiday inn" koji je nedavno ponovo prodat.

Region

Izvor: B92, Seebiz.eu

Četvrtak, 24.04.2008.

16:38

Default images

Agencija namerava da raskine ugovor potpisan pre četiri godine sa austrijskom kompanijom "Alfa bau menadžment", koji su kupili hotel za skoro 22 miliona evra. Austrijanci su nedavno hotel prodali za nepoznatu sumu novca, a kupac je navodno vlasnik MPC Holdinga Petar Matić.

Direktor agencije Nazmija Pipić kaže da su oni se samo delimično ispoštovali ugovorne obaveze, pa im je rok za to produžen. Međutim, umesto da investiraju austrijanci su odlučili da prodaju hotel.

Nakon privatizacije "Alfa bau menadžment" je obećao gradnju "Grand Media Hotel & Convention Centra", a dve godine kasnije u saradnji sa "Hipo alpe Adria consultants BIH" najavila je i proširenje hotela i gradnju najvećeg kongresnog centra u jugoistočnoj Evropi.

Prema pisanju medija, vlasnik MPC Holdinga Petar Matić je jedan od deset najbogatijih ljudi u Srbiji. Njegov MPC holding je osnovan 1989. godine u Hrvatskoj, a pre nekoliko meseci američka kompanija "Merryl Lynch" postala je vlasnik 25 odsto kompanije "MPC Properties" koje se bavi investiranjem u nekretnine.

U Srbiji Matić je poznat po kupovini zgrade nekadašnjeg CK na Ušću, a vlasnik je i BIGZ-a koji je kupio u privatizaciji za 330 miliona dinara. U njegovom posedu su i Imo centar, robna kuća Planet i važi za jednog od najvećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

10 h

Podeli: