Bivša prva dama SAD-a ima demenciju

Rozalin Karter, bivša prva dama SAD-a i supruga bivšeg predsednika Džimija Kartera, ima demenciju, objavila je u utorak porodica Karter.

Život

Izvor: index.hr

Utorak, 30.05.2023.

21:20

Bivša prva dama SAD-a ima demenciju
Foto: EPA/ERIK S. LESSER

"Ona nastavlja da živi srećno kod kuće sa svojim mužem uživajući u proleću i posetama voljenih", navela je porodica u izjavi koju je objavio Karter Centar, porodični dom para u Džordžiji.

Rozalin Karter (95) provela je decenija zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je porodica, dodavši da se članovi porodice nadaju da će deljenje vesti o njenoj dijagnozi "povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u doktorskim ordinacijama širom zemlje".

Karterovi su bili u Beloj kući tokom demokratske administracije od 1977. do 1981. U braku su od 1946. i imaju četvoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: