Gitarista Hladnog piva i dalje u zatvoru u Zambiji

Četiri uhapšena hrvatska bračna para, (mađu kojima su Zoran Subošić- gitarista Hladnog piva i njegova supruga) koji se sumnjiče za pokušaj nezakonitog usvajanja dece, biće sutra izvedeni pred sud u Zambiji, kada će se izjasniti o krivici.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2023.

15:33

Gitarista Hladnog piva i dalje u zatvoru u Zambiji
Foto: Profimedia

Njihovi advokati traže da im se im se omogući da se brane sa slobode, piše zagrebački Jutarnji list.

Bračni parovi Magić, Kraljević, Subošić i Perišić usvojili su četvoro dece starosti od godinu i tri meseca do tri godine, a uhapšeni su 7. decembra u Zambiji na putu za Hrvatsku.

Sud Zambije sumnjiči ih za falsifikovanje dokumentacije, odnosno pokušaj krijumčarenja dece.

Stvar komplikuje činjenica da je direktor Doma za decu u Kongu, koji je učestvovao u izboru i procesu usvajanja, u bekstvu, potvrdio je listu izvor u Ministarstvu spoljnih poslova.

Hrvatski parovi, koji se nalaze u zatvoru, sutra bi trebalo da budu izvedeni pred sud u zambijskom gradiću nedaleko od granice s DR Kongom, u kojem su uhapšeni, kada bi trebalo da se izjasne o krivici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: