Influenser zlostavljao i tukao devojku kaišem: "Žene su inferiorna bića, treba im gazda" VIDEO

Njegovo ime, Endrju Tejt (Andrew Tate) na prostoru ex Jugoslavije je postalo traženije od imena lokalnih zvezda na guglu zbog rigoroznih stavova koje sa ponosom ističe "Kada bi me optužila da sam neveran, mačetom bih je napao."

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2022.

12:29

Default images

Nekadašnji kik bokser, danas influenser, a verovatno više ni to, Endrju Tejt, uspeo je da zbog krajnje neprikladnih izjava i stavova bude blokiran na Instagramu, Tviteru, Fejsbuku, ali i Jutjub kanalu.

Po sopstvenom priznanju, seksista i šovinista, odlučio je da ovu, po njega katastrofalnu situaciju, amortizuje tako što će se posvetiti društvenom odgovornim temama, pa je u tu svrhu osnovao organizaciju za "Zaštitu žena od nasilja". U oproštajnoj poruci koju je podelio na društvenim mrežama, Tejt je u svom maniru tvrdio kako je kao filantrop već mnogo toga uradio za muškarce i poboljšanje njihovog statusa, a da je sada red i na žene.

Iako ne odustaje od stava da su žene po prirodi lenje i inferiorne i da moraju biti u "vlasništvu" muškarca kako bi osvestile svoje postojanje na planeti, ovog puta se sažalio na nežniji pol, priznajući da ipak, i one mogu biti žrtve nasilja.

Tukao kaišem, proteran iz rijalitija

Javnost je kik boksera koji je odrastao u Vašingtonu, a kasnije se preselio u Luton u Britaniji, upoznala 2016. godine kada je učestvovao u engleskoj verziji rijalitija "Veliki brat". Tamošnju javnost je šokirao otvorenom mizogonijom, šovinističkim stavovima i seksističkim ispadima. Iz rijalitija je izbačen zato što je devojku prebio kaišem, ali svoje javno delovanje je tek tada proširio.

Publiku za svoje stavove, kažu psiholozi, pronašao je među nesnađenom muškom populacijom, koja je za sopstvene neuspehe i promašaje tražila krivce u ženama. Izjavama na društvenim mrežama, progresivno je širio krug onih koji su ga podržavali, ali još više onih drugih koji su bili zgroženi teorijama koje je propagirao.

Čuvena je izjava u jeku Hari Vajnštaj afere, kada je bez zadrške stao na stranu pedofila i silovatelja, grčevito se držeći stava da je krivica podeljena i da su žrtve same izazivale seksualne napade.

U međuvremenu, prepošteni Tejt se obogatio tako što osim milionskih pregleda svojih šokantnih sadržaja, novac bočeo da zarađuje i jednom vrstom internet prevare. Osnovao je veb stranicu "Prevarantski univerzitet", gde je korisnicima davao neku vrstu instrukcija za kupovinu kriptovaluta. Upućeni tvrde da je reč o klasičnoj piramidalnoj strukturi zarade, što Tejtu, koji je bio na vrhu nije smetalo da od naivnih sledbenika izvlači ušteđevine.

U prilog tome, u oproštajnoj poruci, prilikom pozdravljanja sa karijerom influensera je rekao: "Imam više novca nego što će mi ikada biti potrebno".

Rumunija - (ne)obećana zemlja

Kako nije mogao da se snađe u civilizacijski naprednim sredinama, Tejt je doneo odluku da se preseli u Rumuniju. Kao razlog za selidbu između ostalog, naveo je i činjenicu da zemlje Istočne Evrope imaju mnogo labavije zakone o silovanju i seksualnom zlostavljanju nego što je to slučaj u Americi ili Engleskoj.

U aprilu, ogranak rumunske policije zadužen za organizovani kriminal upao je u stan Endrjua Tejta, zbog prijave da tu drži, zlostavlja i siluje dve žene, od kojih je jedna iz Rumunije, dok je druga državljanka SAD.

Policija nije saopštavala detalje slučaja uz poruku da zbog interesa istrage nemaju mogućnosti da u javnost plasiraju svoja saznanja. Tejt je pre nekoliko dana, naravno, demantovao ovo, tvrdeći da se radi o hajci.

U međuvremenu, Endrju i njegov rođeni brat su pokrenuli još jedan ekstremno profitabilni biznis u Bukureštu. Naime, napravili su video - hot lajn, gde usamljeni muškarci mogu preko veb kamera da razgovaraju sa devojkama na eksplicitne teme, ali i da imaju i potpuni vizuelni doživljaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: