Preminuo pevač muzičke grupe "Divlji kesten"

Frontmen popularne grupe "Divlji kesten" Igor Starović preminuo je danas, posle kraće bolesti, u 56. godini.

Život

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2022.

16:39

Preminuo pevač muzičke grupe
Foto:Èaslav Vukojièiæ e-stock

Igor je proveo 10 godina u bendu "Divlji kesten", u kom je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah su postali miljenici publike. Snimili su pet albuma, iza kojih su ostali veliki hitovi: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Nataša", "Gori, gori, srce moje"...

Grupa je uživala veliku popularnost, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i sveta, osvajali brojne muzičke nagrade. Pre nepunih godinu dana Igor i grupa "Divlji kesten" dobili su priznanje "Beogradski pobednik" za "doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici".

Igor Starović je, inače, po obrazovanju bio diplomirani arheolog, a ovu pasiju negovao je do kraja života. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: