Život

Ponedeljak, 02.05.2022.

08:06

Bil Gejts posle razvoda sam u vili sa 18 kupatila: "Ja tugujem, kao i ona"

Milijarder i filantrop, Bil Gejts progovorio je o privatnim detaljima braka i razvoda sa bivšom suprugom Melindom.

Izvor: index.hr

Bil Gejts posle razvoda sam u vili sa 18 kupatila:
Foto:EPA/ANDREW GOMBERT

"Svaki brak, kako deca odu od kuće, prolaziće kroz tranziciju. Moj je nažalost prošao kroz ovu tranziciju koja se zove razvod. Ali sa moje tačke gledišta, to je bio sjajan brak. Ne bih ga menjao. Ne bih se odlučio da se oženim se za nekog drugog", rekao je Gejts u intervjuu za "The Sunday Times".

Tvrdi da mu je najteže palo kada su deca otišla iz kuće. Najmlađa ćerka je takođe išla na koledž i sada je njihova vila u Sijetlu sa 18 kupatila prazna.

"Imam ovu prelepu kuću koja je pogodna za velike diskusije. Ali većinu vremena izgleda preveliko. Ja sam samo mala osoba", rekao je Gejts.

"Nedostaje mi nered i buka. Ne radim previše kućnih poslova, ali u normalnim danima uvek sam prao sudove jer sam bio dobar u tome, a neko od dece bi mi pomagalo", dodao je on.

Ispričao je i kakav je odnos imao sa Melindom nakon razvoda. Bil kaže da je srećan što još uvek može da radi sa njom i da se ponekad viđaju.

"Imamo super važan, složen, blizak odnos u kojem smo odlučili da radimo zajedno. I veoma sam srećan što smo počeli da radimo zajedno. Zajedno smo izgradili Fondaciju. I imamo troje neverovatne dece", rekao je on.
"Ja tugujem kao i ona. Da, znate, odrasli smo zajedno. Kada sam se oženio, Majkrosoft je bio velika stvar. Ali ja sam bio mlad 38-godišnjak, a ona zrela 28-godišnjakinja...To je više od polovine mog odraslog života. Mnogo smo uradili zajedno", dodao je on.

Bill priznaje da se sa Melindom prilično lako dogovorio o raspodeli imovine i novca.

"Ona je dobila psa. Ubila me time. Šalim se. Svet bi trebalo da zna koliko sam bio maltretiran. Ne, šalim se. Nismo bili zli jedno prema drugom", rekao je on.

Podsetimo, Bil i Melinda Gejts najavili su razvod početkom maja prošle godine. U braku su 27 godina. Upoznali su se kasnih 1980-ih, kada se Melinda pridružila Billovom Majkrosoftu, a venčali su se 1994. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: