Mužu Sandre Meljničenko zaplenili jahtu, a sada ispašta zbog sukoba Rusije i Ukrajine

Ruskom bogatašu, Andreju Meljničenku, juče je italijanska policija zaplenila jahtu, ali to nije prvri problem sa kojim se porodica ovog ruskog oligarha susrela.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 13.03.2022.

09:33

Mužu Sandre Meljničenko zaplenili jahtu, a sada ispašta zbog sukoba Rusije i Ukrajine
Foto:Profimedia/Richard Young

Kako pišu domaći mediji, ruski bogataš i njegova supruga Sandra, bivša srpska manekenka i pevačica, morali su da otkažu veliku proslavu njegovog 50. rođendana.

Razlog je naravno sukob Rusije i Ukrajine.

Njih dvoje zabave obično priređuju na svojim jahtama, na zaplenjenoj superjahti A i nešto manjoj jahti pod istim imenom. Društvo im prave odabrani gosti, planetarno poznate zvezde, dizajneri i pripadnici džet-seta.

Italijanska finansijska policija je zaplenila jahtu ovoh para, a u njihovom saopštenju navodi se da se brod nazvan SY A vredan oko 530 miliona evra nalazi u skladištu u Trstu.

Luksuzna jahta koju je dizajnirao Filip Stark i izgradila nemačka kompanija "Nobiskrug" među najvećima je na svetu.

Jahta neuobičajenog izgleda i duga 143 metra, sa zakrivljenim jarbolima i trupom je među najvećim jahtama na svetu, a napravljena je 2015. godine. Ima osam paluba, helidrom i podvodnu sobu kroz koju može da se vidi podmorski svet.

Dizajnirana je za 20 gostiju i 54 člana posade.

45-godišnji Meljničenko svojevremeno je izjavio da je nazvao jahtu slovom "A" da bi bila prva na popisu registra pomorskih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: