Život

Petak, 25.02.2022.

08:17

Ilustracija Hitlera i Putina osvanula na nalogu Ukrajine na Tviteru: "Nije mim nego naša stvarnost"

Ukrajina je na svom zvaničnom profilu objavila karikaturu Adolfa Hitlera s Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Default images

Karikatura pokazuje Hitlera odevenog u nacističku uniformu i sa šeširom na glavi kako se smeši i miluje Putinovo lice. Putin je na karikaturi prikazan manjim od Hitlera i deluje kao dete.

Nije mim nego naša stvarnost

Korisnici Tvitera karikaturu su brzo prozvali mimom, ali je ubrzo stigao odgovor sa zvaničnog profila. "Ovo nije mim nego naša stvarnost trenutno", napisali su.

Osim očiglednog poređenja Putina s Hilterom, karikatura je zanimljiva, smatraju korisnici Tvitera, i zbog činjenice da je Putin više puta tvrdio da su nacisti u Ukrajini. Kao deo svog opravdanja za eskalaciju i napad na Ukrajinu, Putin je tvrdio da su oni u svojim granicama počinili genocid nad Rusima.

Predsednik Rusije tvrdio je da je njegov cilj napada "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine".

Neke je zbunilo to što je zvanični Tviter profil napadnute nacije odgovorio karikaturom dok im je za vratom početak trećeg svetskog rata.

Ipak, ovo nije prvi put da je na profilu Ukrajine na Tviteru objavljen mim kao odgovor na napetosti s Rusijom. I u decembru 2021. godine učinili su sličnu stvar. Na istom profilu na Tviteru Rusi se ohrabruju da objavljuju tvitove i tako ih pozivaju da zaustave agresiju na Ukrajinu. Takođe, podstiču se korisnici da budu oprezni s dezinformacijama i da se uvere da je ono što objavljuju provereno od verodostojnog izvora.

Pozivaju pratioce i da od Tvitera traže da se ukloni zvanični profil Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: