150 radio-stanica na području eks-Jugoslavije emitovalo je istu pesmu u Akijevu čast VIDEO

Više od 150 radio-stanica širom bivše Jugoslavije danas je u15 časova emitovalo poslednji singl Parnog valjka "Ponovo", u čast preminulog frontmena te zagrebačke grupe Akija Rahimovskog.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.01.2022.

14:33

150 radio-stanica na području eks-Jugoslavije emitovalo je istu pesmu u Akijevu čast VIDEO
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Rahimovski, koji je iznenada preminuo u subotu u 67. godini, u to vreme će biti sahranjen u Zagrebu.

Regionalnu inicijativu u čast Rahimovskog pokrenuli su izdavačka kuća Kroacija rekords i Parni valjak.

Pesma "Ponovo", delo gitariste Parnog valjka Huseina Hasanefendića Husa, trebalo je da bude najava novog albuma i velike turneje zagrebačke rok grupe.

U zajedničkom saopštenju, Kroacija rekords i Parni valjak su naveli da se bend pesmom "Ponovo" oprašta od čoveka "kome je muzika bila život, koji je svojom neuništivom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i uzor generacijama".

"Aki nas je iznenada napustio, ali njegov duh i glas ostaće zauvek upisani u svima nama koji smo uz Parni Valjak odrastali, zaljubljivali se, smejali i plakali", navodi se.

Rahimovski je rođen u Nišu 1955. godine, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Pevač Parnog valjka bio je od osnivanja benda 1975. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: