Udarac koji svi pamte: Kako je "samo bubnjar" spustio na zemlju Mika Džegera

Nakon vesti o smrti bubnjara Roling Stounsa Čarlija Votsa, poznati iz sveta muzike i fanovi benda na društvenim mrežama opraštaju se od pokojne rok zvezde.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2021.

11:09

Udarac koji svi pamte: Kako je
Foto: Profimedia

Uglavnom se svi prisećaju života i muzičkih dostignuća legendarnog bubnjara, ali tu i razne anegdote vezane za Votsa i Roling Stounse. Fanovi nikada neće zaboraviti situaciju iz 1984. godine, kada je Čarli udario Mika Džegera.

To se dogodilo u Amsterdamu, mnogo godina nakon što se Vots pridružio bendu,1963. godine, piše Njujork post.

U knjizi "Under Their Thumb", posvećenoj Roling Stounsima, Bil German navodi da su Votsa iznervirale primedbe koje je Džeger izneo tokom sastanka na kojem su Stounsi raspravljali o tome da li treba da se raziđu.

Džeger je navodno rekao: "Ništa od ovoga ne bi trebalo da ti je važno, jer ti si samo moj bubnjar".

U svojoj autobiografiji "Život", Kit Ričards se prisetio da je pripiti Džeger - koji je u to vreme pokazivao sve veću megalomaniju, razbesneo Votsa prethodne noći tako što je pozvao njegovu hotelsku sobu, više puta uzvikujući: "Gde mi je bubnjar?"

To se, naravno, Votsu nije svidelo.

German u knjizi piše da je Vots zatim isključio televizor, obuo cipele, prošao hodnikom i pokucao na Mikova vrata. Kada ih je otvorio, od bubnjara je dobio udarac u vilicu. Nakon toga, Čarli se okrenuo i mirno otišao.

Prema Ričardsovoj knjizi, Vots je toliko snažno udario Džegera da je ovaj pao preko stola na kome je bio srebrni tanjir sa dimljenim lososom.

Kako se navodi, gitarista Stounsa je nakon toga naišao na Votsa u hodniku i upitao ga odakle je došao.

Legendarni bubnjar je navodno odgovorio: "Upravo sam udario Mika Džegera u lice" i nastavio da hoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: