Iznenada preminuo frontmen metal benda Children of Bodom

Preminuo je jedan od najpoznatijih metal gitarista na svetu, Aleksi Laiho. Muzičar, najpoznatiji kao frontmen benda Children of Bodom, umro je prošle nedelje u svom domu u Helsinkiju u Finskoj.

Život

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2021.

15:01

Iznenada preminuo frontmen metal benda Children of Bodom
EPA-EFE/Kiko Huesca

Laiho je u nekoliko poslednjih godina patio od zdravstvenih problema. On i bubnjar Jaska Ratikainen osnovali su Children of Bodom 1993. godine, a bend je bio jedna od međunarodno najcenjenijih metal grupa sve do njihovog oproštajnog koncerta u decembru 2019.

Prošle godine Aleksi Laiho sastavio je Bodom After Midnight, koji je snimio tri pesme i jedan muzički video.

Pored Children of Bodom, Laiho je bio poznat po radu u bendovima kao što su Warmen, Sinergy, Kylähullut i The Local Band.

Nagrađen priznanjem Metal Hammer Golden Gods i s nekoliko drugih međunarodnih priznanja, gitarista je ujedno bio i glavna zvezda, predvodeći grupu od stotinu gitarista, na Helsinškom festivalu 2015. godine u "100 guitars from Hel" – masivnom koncertnom delu koje je komponovao, prenosi Headliner.

"Slomljeni smo zbog iznenadne smrti našeg dragog prijatelja i člana benda. Reči ne mogu da opišu ovaj šok i duboku tugu koju osećamo", napisali su Daniel Frejberg, Mitja Toivonen i Valteri Vajruneniz Bodom After Midnight.

Njegova sestra je izjavila kako su svi "apsolutno šokirani", i zamolila za privatnost i razumevanje, naglasivši da će se sahrana održati privatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: