- Vesti -

Poznata glumica o vakcinaciji: "Lekari treba da odluče šta je najbolje"

Nakon vesti da se pridružila Robertu Kenediju Mlađem u lobiranju protiv zakona o vakcinaciji države Kalifornije, glumica Džesika Bil iznela je svoj stav na ovu temu.

Izvor: B92, CNN
Podeli
Foto: Getty/Axelle/Bauer-Griffin
Foto: Getty/Axelle/Bauer-Griffin

Ova vest je dodatno uznemirila već podeljenu javnost oko pitanja vakcinacije dece, a poznata glumica je na pitanje šta misli o vakcinaciji i lobirnaju protiv usvajanja zakona o vakcinaciji rekla:

"Ja nisam protiv vakcinacije. Podržavam decu koja se vakcinišu i podržavam porodice koje imaju pravo da donose medicinske odluke za svoju decu zajedno sa njihovim lekarima", istakla je Bil.

Glumica je inače otišla u Sakramento da razgovara sa zakonodavcima u Kaliforniji o predloženom zakonu.

“Moji prijatelji imaju dete sa zdravstvenim stanjem koje opravdava nevakcinisanje i ako se ovaj zakon donese, to će u velikoj meri uticati na sposobnost njihove porodice da se brine za svoje dete u ovoj državi.

Zato sam razgovarala sa zakonodavcima i raspravljala protiv ovog zakona.

Ne zato što ne verujem u vakcinaciju, već zato što verujem u lekare i njihovu sposobnost da odluče šta je najbolje za njihove pacijente i da im osiguraju taj tretman", rekla je glumica.

Vesti

Ruska crkva gradi "pravoslavni Vatikan"?

Ruska pravoslavna crkva razvila je planove za izgradnju vlastitog Vatikana, za koji joj je potrebno oko dve milijarde dolara. Razgovori crkvenih zvaničnika sa rukovodstvom grada Sergijev Posad, koji se nalaze u moskovskoj regiji, vode se još od 2017. godine.

Vesti nedelja 30.06. 13:46 Komentara: 69
strana 1 od 130 idi na stranu