- Vesti -

Horor trenutak u novobeogradskom liftu: "Mislila sam da mi se vrti u glavi" VIDEO

Ako imate strah od liftova, bolje da preskočite ovaj snimak.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija / Foto: Kalcutta / Depositphotos
Ilustracija / Foto: Kalcutta / Depositphotos

Kad brinemo da će nam se nešto desiti u liftu, obično nam pada na pamet napad klaustrofobije dok satima čekamo zaglavljeni i trošimo poslednje zalihe vazduha ili panika dok poput metalne kutijice pada bez kontrole, dok se mi grčevito držimo za zidove čekajući udar. Međutim, kako piše Noizz, epizoda iz jednog novobeogradskog lifta donosi još jednu tačku na listu najstrašnijih noćnih mora povezanih s liftovima, a devojka koja se zadesila kao njena glavna junakinja verovatno će posle ovoga radije ići peške. Snimak je okačila na Tviter i mnoge naterala da se naježe.

U snimku vidimo tviterašicu (koja se predstavlja kao LaReezy) kako potpuno opušteno ulazi u lift svog solitera i pritiska dugme, a onda vreme vožnje prekraćuje nameštajući kosu pred ogledalom. Potrajalo je to, ali nemojte da prekidate snimak misleći da je ovo samo još jedan dokaz da ogledalo u liftu predstavlja uspešan "psihološki trik koji smetne s uma čekanje, a podilazi našoj taštini" - istraživanja pokazuju kako većina ljudi izgubi pojam o vremenu dok su zabavljeni, a posmatranje svog odraza je aktivnost koja, bez obzira na to oliko je pojedinac narcisoidan, zaokuplja ljude... U momentu kad krene da izađe, shvatićete zašto je ovaj video-snimak tako strašan.

"Srećom pa sam bila ja, a ne neka majka sa detetom", konstatovala je ova devojka, priznajući da ni sama u trenutku nije bila svesna u koliko opasnoj situaciji se našla. Jer lift je krenuo dok je ona jednom nogom još bila u njemu.

"Akcenat je na celom videu. Recimo da mu od 17. sprata do prizemlja treba 66 sekundi, a od prizemlja do 20. sprata samo 35 sekundi, pri čemu sledi i udar. Takođe na mom izlasku iz istog jer mi je jedna noga bila napolju a druga i dalje u liftu kad je isti krenuo.... U trenutku kad sam izlazila sam mislila da mi se zavrtelo u glavi jer ništa nisam jela, da sam umislila da se pomera lift, a onda sam se okrenula i bila šokirana blago rečeno", napisala je u komentarima, napominjući da je lift "relativno nov, nema više od 10 godina" i navodno svakog meseca prolazi servis.

Odmah se obratila domaru, koji se, kako otkriva, i sam prestravio, a njeni pratioci savetovali su da pozove na odgovornost firmu koja održava liftove u toj zgradi.

Ovakve slučajeve treba prijaviti pre svega upravniku zgrade, kako bi se odmah lift označio kao neispravan i zaustavio, a on u nastavku preuzima komunikaciju s firmom koja održava liftove u zgradi i eventualne dalje korake. U svakom liftu trebalo bi jasno da bude označeno uputstvo i podaci za uspostavljanje kontakta sa službom servisiranja za slučaj kvara.

Vesti

Ovako se bori protiv stereotipa

Prema novim propisima, koji su danas stupili na snagu, u Britaniji se zabranjuju "štetni" rodni stereotipi u reklamama koji, kako je rečeno, mogu da naškode ili izazovu ozbiljnu ili veliku uvredu.

Vesti petak 14.06. 20:45 Komentara: 18
strana 1 od 114 idi na stranu