- Vesti -

Rodna diskriminacija kao problem srpskog društva VIDEO

Diskriminacija je nešto sa čime se suočavamo od pamtiveka, a rodna diskriminacija je najčešći njen oblik. Sa njom se suočavamo svakodnevno, a da toga možda i nismo svesni.

Izvor: B92
Podeli

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Vlade Srbije Darko Stanić neprikladno je reagovao na konferenciji o rodnim stereotipima, koju je organizovala nevladina organizacija "Atina", koja je takvo ponašanje i prijavila.

Kako je navela ta organizacija, Stanić je na konferenciji, na kojoj je predstavljena analiza o rodnim stereotipima i rodno zasnovanom nasilju, udario koleginicu papirima po zadnjici.

"Po završetku svog izlaganja državni sekretar je, napuštajući konferenciju, na očigled svih prisutnih, svoju koleginicu spisima koje je držao u rukama udaro po gluteusu", navela je "Atina" u pritužbi koju je uputila ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Osim toga, Darko Stanić je izneo i neumesne komentare na temu žena vozača.

Na temu rodne diskriminacije, za emisiju "150 minuta" Prve televizije govorile su poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, predstavnica NVO "Atina" Jelena Hrnjak i Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame.

Opširniju priču pogledajte u snimku iz emisije "150 minuta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu