- Vesti -

Poznati, a mrtvi, i neverovatno je koliko zarađuju FOTO

Iako su već godinama mrtvi, ove poznate ličnosti nastavile su da "zarađuju". Među najplaćenijima su muzičari, glumci,pisci, ali i jedan golfer i bokser. Najplaćenija mrtva poznata osoba je, prema Forbsovoj listi, pevač Majkl Džekson, koji se i ove godine našao na vrhu ove liste.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitajte još:

On je najbogatiji pokojnik među zvezdama

Ubijen mladi reper / VIDEO

Pevač je naime samo u ovoj godini "zaradio" 400 miliona dolara, najviše od prodaje prava, a na vrhu liste se nalazi već šestu godinu zaredom. Majkl je umro u 50. godini života, 25. juna 2009. godine.

Na drugom mestu se nalazi kralj roka Elvis Prisli sa 40 miliona dolara zarađenih u ovoj godini. Elvis je umro u 42. godini života, od srčanog udara, 16. avgusta 1977. godine.

Na trećem mestu ove bizarne Forbsove liste nalazi se Arnold Palmer, golfer, koji je ove godine zaradio 35 miliona dolara, a koji je takođe umro od srčanog udara. Umro je u 87. godini života, 25. septembra 2016. godine.

Majkl Džekson / Foto: Getty
Majkl Džekson / Foto: Getty

Legendarni tvorac serijala o Snupiju i Čarliju Braunu, Čarls Šulc, nalazi se na četvrtom mestu ove liste sa zarađenih 34 miliona ove godine. Čarls je umro od raka debelog creva u 77. godini života, 12. februara 2000. godine.

Na petom mestu se nalazi rege muzičar Bob Marli sa zarađena 23 miliona dolara ove godine. Marli je umro mlad, u 36. godini života od raka, 11. maja 1981. godine.

Doktor Sus se nalazi na šestom mestu sa zarađenih 16 miliona dolara. Umro je u 87. godini života od raka, 24. septembra 1991. godine.

Medijski mogul Hju Hefner se nalazi na sedmom mestu sa zarađenih 15 miliona dolara. Umro je u 91. godini života, 27. septembra prošle godine.

Elvis Prisli / Foto: Getty
Elvis Prisli / Foto: Getty

Iza njega se nalazi glumica Merilin Monro, koja je ove godine zaradila milion manje od njega. Ona je umrla 5. avgusta, 1962. godine, u 36. godini od predoziranja.

Na devetom mestu ove Forbsove liste nalazi se Prins, koji je u ovoj godini zaradio "samo" 13 miliona dolara. Pevač je umro 21. aprila 2016. godine, u 57. godini.

Legendarni muzičar Džon Lenon se nalazi na 10 mestu sa zarađenih 12 miliona dolara. Muzičar je umro u 40. godini života, 8. decembra 1980. godine.

Hju Hefner i zečice / Foto: Getty
Hju Hefner i zečice / Foto: Getty

Jedan od predvodnika novog talasa rep muzike u SAD i svetu Džasej Dvejn Onfroj, poznat pod pseudonimom XXXTentacion, koi je sredinom ove godine ubijen na Floridi, takođe se našao na ovoj Forbsovoj lsiti. Otkad je umro, reper je zaradio 11 miliona dolara. Reper je ubijen 18. juna 2018. godine. Imao je samo 20 godina.

Iza ovog repera nalazi se Muhamed Ali, koji je samo u ovoj godini zaradio osam miliona dolara. Legendarni bokser umro je od sepse u 74. godini, 3. juna 2016. godine.

Merilin Monro / Foto: Getty
Merilin Monro / Foto: Getty

Još jedna poznata ličnost našla se na ovoj neobičnoj listi, a u pitanju je manekenka Beti Pejdž. Ona je umrla u 85. godini, 11. decembra 2008. godine. Ove godine "zaradila" je sedam miliona dolara.

Princ / Foto: Getty
Princ / Foto: Getty

strana 1 od 139 idi na stranu