- Vesti -

"Amerika je globalni odmetnik koji pravi haos po svetu"

Američki reditelj Oliver Stoun izjavio je, tokom svoje današnje prve posete Iranu, da su Sjedinjene Američke Države globalni "odmetnik" koji je napravio haos na Bliskom istoku.

Izvor: Beta
Podeli
GettyImages
GettyImages

Stoun je ponovio kritike invazije na Irak 2003. godine i naveo da su SAD slično postupile i u Libiji i Siriji.

"Mi smo odmetnici, mi radimo nešto što je međunarodno zabranjeno, mi nismo imali dozvolu UN za napad na Irak, a to smo uradili i nastavljamo to da radimo", rekao je on.

Prema njegovim rečima, "nacionalna bezbednost je prevladala nad umetničkom slobodom" jer "ne može se napraviti film kritičan prema spoljnoj politici SAD".

Reditelj filmova "Džej Ef Kej" (JFK) i "Vod" (Platoon) govorio je na konferenciji za novinare u Iranu, gde je prisustvovao filmskom festival, i za svoje komentare je dobio aplauz.

Vesti

Gde Srbi putuju za 1. maj? /VIDEO

O aranžmanima za Novu godinu i za letovanje razmišlja se mesecima unapred, a nekada se isto tako razmišljalo i za 1. maj. Ako se može verovati turističkim agencijama, to vreme se vratilo, a produženi vikend koristi se ne samo za roštiljanje, već i za posetu atraktivnim turističkim destinacijma.

Vesti ponedeljak 30.04. 19:25 Komentara: 8

Hladno pivo kod Zorana Kesića / VIDEO

Ukoliko ste u subotu propustili 135. epizodu emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na O2 televiziji, propustili ste i gostovanje legendarnog zagrebačkog benda Hladno pivo i njegovog frontmena Mileta Kekina. Taj propust sada možete da ispravite na sajtu b92.net.

Vesti ponedeljak 30.04. 16:00 Komentara: 0
strana 1 od 170 idi na stranu