Papa: "Ne osuđujte razvedene parove"

Papa Franja je uputio danas apel da se "ne osuđuju" i da se "pruži podrška osobama koje su doživele neuspeh u svojoj ljubavi" u trenutku kada Crkva vodi raspravu vezanu za pitanje osoba koje su se, nakon raskida, ponovo venčale.

Život

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

16:49

Default images

"Kada ljubav doživi neuspeh, jer često ne bude uspešna, treba da razumemo bol zbog tog neuspeha, podržimo osobe koje su ga doživele. Ne osuđujte", rekao je papa vernicima na jutarnjoj misi u Vatikanu, a preneli su francuski mediji.

Papa je, istovremeno, insistirao na lepoti hrišćanskog braka, zajednici između muškarca i žene, "remek-delu Stvoritelja".

Delikatno pitanje ponovnog venčavanja razvedenih osoba je trenutno tema rasprave u Vatikanu, a Crkva ne pričešćuje osobe koje su primile neraskidivu svetu tajnu braka, a nakon razvoda su se ponovo venčale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: