Endru Tejt izašao iz zatvora: Objavio snimak sa jasnom porukom VIDEO

Nije dugo trebalo da se Endru Tejt(36), koji je u petak pušten iz zatvora u Bukureštu, oglasi na Tviteru, jedinoj društvenoj mreži koja mu je još dostupna.

Izvor: Jutarnji.hr

Subota, 01.04.2023.

15:38

Endru Tejt izašao iz zatvora: Objavio snimak sa jasnom porukom VIDEO
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

On i njegov brat Tristan (34), i dve njihove saradnice, Rumunke, nisu slobodni - nakon tri meseca iza rešetaka još najmanje mesec dana provešće u kućnom pritvoru, a istraga o optužbama za trgovinu ljudima i udruživanje u kriminalnu organizaciju se nastavlja.

Nekoliko sati nakon što se vratio kući, samoproklamirani ženomrzac objavio je bizaran video koji prikazuje kako puši cigaru i hoda po kući odeven samo u donji deo trenirke. U objavi je napisao kako je od prošle godine živeo u 24-satnom lokdaunu.

"Šetao sam po trometarskoj ćeliji, bez ikakve elektronike i spoljnog kontakta. Potpuna jasnoća uma. Stvarne misli. Stvarni planovi" napisao je Tejt.
I poruka koju je bivši kikbokser poslao kada su on i njegov mlađi brat pušteni iz pritvora u petak naveče, očito nosi neko dublje značenje: "Na kraju svega, nećemo se sećati reči svojih neprijatelja, nego ćutnje svojih prijatelja". U danima pre kućnog pritvora, Endru i Tristan bezuspešno su pokušavali da ponište odluku kojom im se onemogućava plaćanje kaucije. Ipak, njihovi advokati uspeli su da izdejstvuju da sledećih 30 dana, umesto u zatvoru provedu u kućnom pritvoru.

Braća su pripremila i izjavu za ljude iz medija koji su došli pred zgradu zatvora iz koje su pušteni te pred njihovo imanje koje im je baza od 2017. godine. Endru je tada izjavio kako je odlučio da se preseli u Rumuniju jer želi da živi u zemlji "u kojoj je korupcija dostupna svima", gde "ima više slobode" i "može da radi šta god poželi".

"Sudije pred kojima smo danas bili pažljivo su nas slušali. Slušali su i pokazali da su nas čuli, pa zato osećam apsolutno poštovanje prema njima" rekao je Tejt novinarima.

"Ne osećam nikakav prezir prema Rumuniji ili bilo kome drugom, ja samo verujem u istinu. Verujem u boga i siguran sam da će vatra uništiti sve laži i svakako ko laže dovoljno dugo da osete žaljenje. Istinski verujem da će pravda biti zadovoljena na kraju. Šanse su nula posto da ću ispasti kriv za nešto što nisam napravio. Istrajem na svojoj potpunoj nevinosti i mislim da većina ljudi to razume. Nadam se da ću uskoro biti kod kuće, pa zahvaljujem svima." Kada su ga pitali šta planira da radi u danima koji slede, Tejt je odgovorio:

"Dok sam bio u zatvoru napravio sam 7417 sklekova, tako da planiram doći do 10.000 za vikend. Fokusiraću se na sklekove i proučavati Kuran. Hvala vam."

Sredinom decembra, rumunska policija ušla je na Tejtov posed, zaplenila imovinu koja je procenjena na 4,1 milion evra. Braća su negirala sve optužbe, pet puta su se puta žalili na odluke suda, no do sada nisu uspevali da postignu ništa. Prema rumunskim zakonima, dvojac može u pritvoru biti maksimalno šest meseci, iako protiv njih formalno nije podignuta nikakva optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: