Ekipa filma "33 Anđela" snima kadrove u Hrvatskoj i Republici Srpskoj

Film "33 Anđela" je priča o stradanju srpske dece u nacističkim logorima za vreme Drugog svetskog rata. U Norvešku je poslato 102 dece od kojih je više od 33 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina.

Izvor: srpskaistorija.com/Ðorðe Bojaniæ

Utorak, 21.03.2023.

09:04

Ekipa filma
Foto: Pikul Noorod/Shutterstock

U norveško-srpskoj koprudukciji snima se film "33 Anđela" te je tim povodom filmska ekipa boravila u Republici Hrvatskoj i Republici Srpskoj. Scene za film snimljene su na području Korduna i Banije kao i u Sisku na lokalitetu ,"Dečije groblje Dijana Budisavljević" i još na par mesta, prenosi Đorđe Bojanić.

Za potrebe realizacije filma govorili su predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj, istoričari, javne ličnosti, etimolozi i svedoci stradanja srpskog naroda i dece u Drugom svetskom ratu.

Nakon završetka snimanja u Republici Hrvatskoj filmska ekipa nastaviće snimanje u Republici Srpskoj. Veliki broj potomaka i svedoka odazvao se i vrlo rado će svedočiti o zločinima nad svojim najbližima za vreme Drugog svetskog rata, prenosi direktor i producent filma Branko Dimović Dimeski.

Dr Johanes Solberg koji sa ekipom boravi na snimanju istako je da je vrlo važno da svedočenja iz Drugog svetskog rata ostanu zabeležena i zahvalio se na srdačnom gostoprimstvu divnih ljudi sa Korduna, Banije kao i Republike Srpske, prenosi Đorđe Bojanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: