Kristina Eplgejt zbog teške bolesti odustaje od glume

Kristina Eplgejt, koja igra glavnu ulogu u Netfliksovoj seriji "Dead to Me", dok je publika pamti po ulozi u seriji "Bračne vode" iz 90ih, priznala je da bi njena karijera uskoro mogla da se završi zbog borbe sa bolešću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2022.

15:53

Kristina Eplgejt zbog teške bolesti odustaje od glume
Foto:EPA/ETIENNE LAURENT

Eplgejt je izjavila kako je moguće da će njenoj karijeri doći kraj zbog neprekidne borbe sa multiplom sklerozom. Bolest joj je dijagnostikovana 2021. godine, a nakon toga se njen život prilično promenio.

Nedavno ju je intervjuisao "Variety", gde je izjavila da lik Džen Harding koji tumači u "Dead to Me" vrlo verovatno poslednji koji će glumiti.

"Sa svojom bolešću, ne znam koliko sam sposobna. Ali ovo je bio dar, ovo je bio dar za mene", rekla je.
Foto: Profimedia
Pojasnila je kako joj na snimanju mora da bude hladno kao i da ne može da radi 18-sati dnevno te poručila da bi to bilo nemoguće. Takođe je pohvalila Liz Feldman i ostatak ekipe koji su joj pokazali podršku i bili "puni ljubavi".

Otkrila je i kako su iz Netfliksa imali razumevanja za njeno stanje, da bi ekipa čak menjala snimanje ako dan nije bio dobar: "Ako sam ih nazvala ujutru i rekla: 'Društvo, ne mogu da siđem niz stepenice', rekli bi: 'OK! Nećemo to raditi danas. Radićemo druge stvari'"

Netfliks je takođe uključen i želi da pomogne glumici da ozdravi: "Netfliks nam je čak dopustio da uzmemo pauzu od nekoliko meseci kako bih mogla da počnem sa lečenjem."

No kraj njene glumačke karijere možda neće biti i kraj njene profesionalne karijere budući da u Holivudu postoji mnogo mogućnosti, produciranja, pisanja i mnogih drugih stvari koje može da radi dok se bori sa bolešću.

"Želela bih da razvijam stvari, želela bih da proizvodim stvari, imam puno ideja u glavi i samo treba da ih sprovedem", poručila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: