Uradite test s hladnom vodom kod kuće i otkrijte da li imate zdravo srce

Ukoliko želite da proverite koliko je vaše srce zdravo, u tome bi mogao da vam pomogne brzi trik s hladnom vodom. Reč je o testu koji jednostavno možete da uradite kod kuće.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

11:07

Uradite test s hladnom vodom kod kuće i otkrijte da li imate zdravo srce
Foto: depositphotos/stockasso

U posudu s hladnom vodom spustite ruke na pola minuta, a nakon što ih izvadite prsti bi trebalo da postanu crveni, bledi ili plavičasti. Upravo ta boja bi, navodno, trebalo da pokaže da li je vaše srce zdravo, piše "San" (The Sun). U posudu s vodom dodajte i malo leda, a veličina posude neka bude takva da stanu oba dlana. Potom stavite šake u vodu i držite ih 30 sekundi.

Dva su moguća rezultata:

1. Prsti su pocrvenili

To je dobar znak, jer crveni prsti pokazuju da verovatno nemate problem s količinom kiseonika u krvi, kao i to da su vam srce i krvotok zdravi.

2. Prsti su bledi ili čak plavičasti

To otkriva potencijalne probleme sa cirkulacijom krvi u vašem telu i moguće je da vam je količina kiseonika u krvi niska, prenosi Kliks. U tom slučaju, nakon testa ugrejte prste ili ih masirajte kako biste poboljšali cirkulaciju i vratili im normalnu boju.

Takođe, u ovom slučaju ne bi bilo loše da posetite doktora i pitate ga za savet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: