Spasli ste mi sina: Petogodišnjak se oporavlja posle tumora na mozgu

Mali Filip Rikić (5), koji je bio oboleo od zloćudnog tumora na mozgu, zbog koga nije mogao da hoda, jede, govori ili čuje, nastavlja sa oporavkom u Francuskoj i već može samostalno da stoji i hoda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Filipov otac Dejan kaže da pre svega želi da zahvali svim ljudima velikog srca koji su pomogli da se sakupi novac za lečenje njegovog sina u Francuskoj.

"Završili smo 30 radioterapija i 7. januara imamo magnetnu. Hvala svima do neba! Fondacijama Budi human i Podrži život, medijima, ma svakom čoveku koji je poslao poruku da pomogne! Svaki dan smo na rehabilitaciji ili treninzima, kako ih Fića zove, šest meseci je bio prikovan za krevet i leva strana mu je bila oduzeta, ali sve se to vraća. Potrebno je dosta vremena i strpljenja, ali situacija ide nabolje. Želim da poručim svima da se bore i da uz božju pomoć uvek ima nade", rekao je Dejan Rikić.

Podsetimo, nakon boravka u Kliničkom centru, uz pomoć ljudi velikog srca Filip je uspeo da stigne u Pariz. Dečaku je tamo po hitnom postupku urađena zamena šanta, te je ubrzo usledila i prva hemoterapija. Tri nedelje od dolaska Filip je progledao, progovorio i počeo da jede bez sonde. Dečaka su zatim uputili na kliniku "Bujon" kako bi oživeo atrofirane mišiće, gde je u rehabilitacionom centru i prohodao. Za lečenje je bilo potrebno skoro 400.000 evra.

Vesti

strana 1 od 52 idi na stranu