Sijamski blizanci se oporavljaju nakon operacije razdvajanja

“Jedan od najboljih trenutaka u životu” je rečenica kojom je Nikol Mekdonald opisala svoja osećanja nakon što je u svom naručju prvi put držala samo jedno svoje dete, Džedona Mekdonalda.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

17:49

Sijamski blizanci se oporavljaju nakon operacije razdvajanja

Nedelju dana nakon operacije razdvajanja sijamskih blizanaca Anijasa i Džedona, koji su rođeni sa spojenim glavama, njihova majka Nikol prvi put je jednog od njih držala u naručju.

Ona je Džedona držala dva sata i bila zahvalna na svakoj sekundi, a za CNN je izjavila da je to nešto za čim je sve vreme žudela.

“Više od 13 meseci sam sanjala o ovom momentu. Pogledala sam Džedonovo anđeosko lice i videla ga na potpuno drugačiji način. Stenjao je skoro sve vreme dok sam ga držala jer su mu nedugo pre toga izvadili tubu iz grla, a bio je i pod dejstvom lekova”, opisala je Nikol taj neverovatan trenutak u svom postu na Fejsbuku.

Njen suprug Kristijan nije bio u bolnici kada je Nikol prvi put u rukama držala samo jednog blizanca, ali im se vrlo brzo pridružio. Međutim, nije želeo da uzme svog sina u naručje jer je mališan bio previše uznemiren i bilo mu je dosta za jedan dan.

Mekdonaldovi treba da prožive ovaj neverovatan trenutak i sa drugim blizancem Anijasom, koji se oporavlja sporije od Džedona, ali i dalje dobro napreduje.

Anijas je pre operacije imao napade i srčane probleme pa su lekari i očekivali njegov sporiji oporavak.

Operaciju je izveo doktor Džejms Gudrič, koji se smatra vodećim svetskim neurohirugom, a sa svojim timom mesecima je vežbao i planirao strategiju, koristeći 3D model blizanaca, plus kompjuterizaciju 3D modeliranja, gde su mogli da vide različite scenarije operacije. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: