"Postao je više prenosiv" VIDEO

Virus se promenio i postao je više prenosiv, nismo došli do kolektivnog imuniteta i zato se ovo dešava, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon gostujući na Televiziji Prva ukazujući na blagi porast broja zaraženih u zemlji.

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 08.07.2021.

09:31

Foto: Printskrin/TV Prva

"Učinili smo sve šta smo znali da se broj vakcinisanih poveća. Iz nedelje u nedelju će se povećavati trocifreni brojevi koji će sledeći nedelje prelaziti iznad stotke. Čim je trocifreni broj očekuje se da će dalje rasti, ali to najviše zavisi od mera. Mere su te koje će uticati na to da li će porast duže da traje. Ne za nedelju–dve, ali za jedno osam nedelja videćemo kakva će situacija biti. Prirodni proces zavisi od broja imunih i samog virusa", objasnio je.

"Bilo bi dobro da u letnjem prođemo sa manjim porastom, jer bi onda bilo mirnije u septembru. Situacija je takva", kaže dr Kon, "da se dozovemo pameti".

"Od svih testiranih u Beogradu prošle nedelje 1,5 odsto je zaraženih, ali od svih sumnjivih. Mi još uvek imamo mirnu situaciju, ali sa naznakom da kreće porast i da nema govora da se to neće desiti."

A kakva je epidemiološka situacija u Čačku saznajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: