Tri šolje dnevno tope kilograme: Napitak koji morate da pijete ako hoćete da salo nestane

Mršavljenje nije lak proces i podrazumeva promenu mnogih navika. Pre svega, važno je da jelovnik bude zdraviji i raznovrsniji, a dobro je iskoristiti period posta da organizam pročistimo od teške hrane. Iako nam to najverovatnije neće doneti manje kilograma, viška tečnosti se možemo osloboditi ako počnemo da pijemo čajeve, a posebno od korena maslačka i komorača, jer ubrzavaju metabolizam, smanjuju nadutost, ali i čiste telo od toksina.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2023.

16:49

Tri šolje dnevno tope kilograme: Napitak koji morate da pijete ako hoćete da salo nestane
Foto: Profimedia

Čaj od korena maslačka:

Maslačak sadrži taraksacin koji stimulišu digestivni trakt, tanine, a koren maslačka je bogat inulinom. Prepun je i kalijumovih soli i sadrži oligoelemente. Od lekovitih materija sadrži i holin, 17 odsto šećera, kao i malo etarskog ulja.

Priprema:

Supenu kašiku izmrvljenog sušenog korena maslačka stavite u mlaku vodu. Pustite da proveri pa kuvajte još 10 minuta. Na kraju procedite. Treba piti 2–3 šolje dnevno.

Čaj od komorača:

Nije tajna da je komorač saveznik vitke linije. Semenke, lišće i koren komorača često se upotrebljavaju u napicima za mršavljenje. Može se koristiti i kao začin, ali i za ublažavanje nadimanja, protiv tegoba u varenju i kao blago sredstvo za umirenje kašlja. Čaj od komorača podstiče rad metabolizma, izlučivanje viška tečnosti i toksina. Takođe smanjuje osećaj gladi i otklanja zatvor.

Priprema:

Uzmite četiri kašike semenki komorača i dodajte u litar vruće vode pa kuvajte 5 minuta. Sklonite sa ringle, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta, a onda procedite. Pijte do tri puta na dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: