Tehnopolis

Četvrtak, 09.11.2023.

08:31

Veća baterija konačno stiže na iPhone

Južnokorejski portal ET News izveštava da Apple priprema poboljšane baterije za svoje iPhone modele koji će se pojaviti 2025. godine.

Izvor: B92, ET News

Veća baterija konačno stiže na iPhone
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Apple već neko vreme radi na sopstvenoj tehnologiji za baterije, koja bi u iPhone modelima mogla da se pojavi za oko dve godine.

Portal ET News, citirajući izvore koji su upoznati sa tematikom, sugeriše da kompanija iz Kupertina eksperimentiše sa movim materijalima koji će biti implementirani u katode. To su aluminijum, nikl, kobalt i mangan.

Legura ovih materijala bi trebalo da poboljša gustinu baterije, kao i da joj omogući veći kapacitet i ujedno brže punjenje.

Ranije su se već pojavile informacije da bi Apple tokom 2025. godine trebalo da predstavi telefone s novim baterijama, pa se pretpostavlja da ih kompanija već irazvija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: