Šta stranci guglaju o Srbiji? I ne, nije samo Novak Đoković!

Stranci na internet pretraživaču Google najčešće o Srbiji na engleskom jeziku postavljaju pitanja kao što su "u kojoj se državi nalazi Srbija", ali i "koliko je visok predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

Tehnopolis

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 29.07.2019.

11:45

Šta stranci guglaju o Srbiji? I ne, nije samo Novak Đoković!
Foto: Y-Boychenko/Depositphotos

Takođe, strance zanima i da li je Srbija Sibir, da li je Srbija deo Rusije, kako se Srbija danas zove, da li je Srbija opasna zemlja, po čemu je najpoznatija...

Odgovor Google-a na recimo pitanje po čemu je Srbija najpoznatija jeste da su to šljivovica, vampiri, paprika, Novak Đoković, pirotski ćilim, slava, Nikola Tesla, Egzit, hrana, splavovi, kafane...

Kako BBC navodi, "najguglaniji" pojmovi u Srbiji prošle godine bili su "Zadruga", "Nebojša Glogovac" i "Svetsko prvenstvo u fudbalu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: