Tehnopolis

Utorak, 01.02.2022.

09:48

Sony kupuje Bungie za 3,6 milijardi dolara

Sony za 3,6 milijardi američkih dolara kupuje Bungie, firmu koja je razvila popularne igre Destiny i Halo.

Izvor: B92, index.hr

Sony kupuje Bungie za 3,6 milijardi dolara
Foto: Profimedia

Vest o akviziciji stiže nedugo nakon što je Microsoft objavio da za 68,7 milijardi dolara kupuje Activision Blizzard, kompaniju poznatu po nizu hit igara kao što su World of Warcraft i Call of Duty.

Kako je na svom blogu objavio izvršni direktor Bungieja Pit Parsons, Bungie će "nastaviti da nezavisno objavljuje i kreativno razvija igre".

"U SIE-u (ćerka kompanija Sonyja posvećena zabavi i igrama) smo našli partnera koji nas bezuslovno podržava u svemu onome što jesmo i želi da ubrza našu viziju stvaranja zabave namenjene svim generacijama, a u isto vreme da održi kreativnu nezavisnost koja kuca u srcu Bungieja", napisao je Parsons. "Poput nas, SIE veruje da su igre samo početak onoga što naša saradnja može doneti. Zajedno delimo san o stvaranju legendarnih franšiza koje mogu ujediniti prijatelje širom sveta, porodice svih generacija i obožavatelje na svim platformama i medijima za zabavu", dodao je izvršni direktor Bungieja.

Bungie će nastaviti da razvija igre za više platformi i ostaće nezavisni studio i izdavač, potvrdio je izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Džim Rajan. Iz Bungieja su potvrdili da se njihove buduće igre neće morati igrati samo na PlayStationu, Sonijevoj čuvenoj gejming konzoli.

"Ne, želimo da svetovi koje stvaramo budu dostupni svuda gde ljudi igraju igre. Nastavićemo da objavljujemo sami, ostajemo nezavisni u svojoj kreativnosti i nastavićemo da vodimo ujedinjenu zajednicu gejmera", objavili su iz Bungieja odgovarajući na pitanje kako će se akvizicija odraziti na njihovu bestseler franšizu Destiny 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: