Preokret: Nakon otpuštanja iz OpenAI-ja, Altman prešao u Microsoft

Microsoft je zgrabio bivšeg izvršnog direktora OpenAI-ja čim mu se ukazala prilika.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U još jednom obrtu, kojih ne manjka ovih dana kada je u pitanju tržište veštačke inteligencije, Microsoft je povukao zanimljiv potez – angažovao je Sema Altmana svega nekoliko dana nakon što je potvrđeno da se Altman ne vraća u OpenAI, gde je dobio otkaz.

Altman je u najvećoj meri bio tih, otkako se razišao sa kompanijom OpenAI, i samo se kratko oglasio na platformi X, zahvalivši se kolegama iz OpenAI na podršci.

Međutim, sada je potvrdio da ga je angažovao Microsoft, ističući "da se missija nastavlja". U odgovoru na tu objavu, CEO Microsofta Satja Nadela je istakao da je "super uzbuđen" da ima Altmana u okviru svog novog tima.

Uz Altmana, u Microsoft je prešao i Greg Brokman – suosnivač OpenAI-ja. Dvojac će u Microsoftu predvoditi novi napredni tim za istraživanje i razvoj veštačke inteligencije.

Nadela je, s druge strane, istakao da Microsoft ostaje posvećen partnerstvu sa kompanijom OpenAI, uprkos tome što uz Altmana i Brokmana iz OpenAi-ja u Microsoft prelazi veliki broj talentovanih stručnjaka.

Mnogi veruju da će ovo značajno usporiti razvoj široko rasprostranjenog i popularnog ChatGPT proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.