Počinje era Sajber-Megalopolisa - Njujork pokrenuo centar za sajber-odbranu na Menhetnu

Infrastrukturni napadi na mrežu brzo postaju značajan problem u SAD-u. Zbog toga, Njujork otvara pogon koji bi mogao pomoći u odbrani od tih potencijalno opasnih hakerskih napada, a Amazon, IBM i NYPD su neki od njegovih učesnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2021.

10:40

Počinje era Sajber-Megalopolisa - Njujork pokrenuo centar za sajber-odbranu na Menhetnu
Foto: Shutterstock.com

Wall Street Journal izveštava da je NYC pokrenuo dugogodišnji Cyber Critical Services and Infrastructure (CCSI) operativni centar na Manhattanu kako bi se odbranio od velikih kibernetičkih napada.

Članovi inicijative su kombinacija organizacija iz javnog i privatnog sektora koje uključuju Amazon, Banku Federalnih rezervi, IBM, njujoršku policijsku upravu i više zdravstvenih radnika. Ako ih sajber napadi pogode, očekuje se da ti partneri blisko sarađuju kako bi prevazišli napad i napravili odgovor na nivou grada ako digitalna ofanziva zadrži infrastrukturu Njujorka.

Političari su prvi put pokrenuli ideju 2017. godine, ali CCSI je do sada bila strogo virtuelna inicijativa.

Njujork je prvi američki grad koji ima takav centar za sajber-odbranu, ali možda nije i poslednji. Gradovi poput Atlante i Baltimora proteklih su se godina okrenuli od napada ransomvare-a, u brojnim slučajevima trebalo je dugo vremena (i mnogo novca) da se oporave. Koordinirano operativno postrojenje moglo bi da pomogne tim gradovima da se brzo odskoče od širokog spektra hakova ili da barem ublaže štetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: