Tehnopolis

Utorak, 12.12.2023.

15:05

PlayStation Pro bi mogao da bude moćan kao desktop PC

Glasine o Sony PlayStation Pro konzoli ukazuju na to da bi uređaj mogao da parira desktop računarima.

Izvor: B92

PlayStation Pro bi mogao da bude moćan kao desktop PC
Foto: Mino Surkala / Shutterstock.com

Sony je ne tako davno objavio PS5 Slim, a sada se pojavljuje sve više informacija o PS5 Pro konzoli. Prema navodima sajta Videocardz, očekuju se performanse na nivou desktop računara od Sonijeve navodne PlayStation 5 Pro konzole.

Najnoviji izveštaj sugeriše da će PS5 Pro, takođe poznat i kao Project Trinity, imati novi N4P TSMC nod procesora, zasnovan na AMD Zen 2 jezgrima, kao kod originalne PS5 konzole. Međutim, brzine takta će biti povećane na 4.4GHz, a biće poboljšana i grafička arhitektura. Dostupne informacije ukazuju na to da bi PS5 Pro konzola mogla da bude objavljena u novembru 2024. godine.

Naravno, sve navedeno je potrebno uzeti sa dozom rezerve, jer Sony nije zvanično objavio ništa o navodnoj PlayStation Pro konzoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: