Nekoliko korisnih rešenja za duži trajanje baterija vašeg iPhonea

Kako smanjiti potrošnju baterije uvek gladnog iPhonea? Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koje možete primeniti bilo kada i bilo gde.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Šef razvoja softvera kompanije Apple Kreg Federgi pobio je uvreženo mišljenje da možete da smanjite trošenje baterije na iPhoneu, ako pogasite otvorene aplikacije koje ne koristite.

U stvari, stalno prisilno zatvaranje i ponovno otvaranje aplikacija skraćuje životni vek baterije. Za prisilnim gašenjem treba posegnuti samo kad se aplikacija smrzne ili stvara probleme.

Kako onda možete smanjiti potrošnju baterije?

Pomoći će ako uključite Airplane Mode u području slabog signala, kako telefon ne bi uzaludno pokušavao da pronađe mrežu. Isto važi i za WiFi, ako u blizini nema dostupne mreže, kao i za Bluetooth, ukoliko ga ne koristite.

Takođe, iPhone možete prebaciti na režim smanjene potrošnje energije, kad baterija padne na 20 odsto kapaciteta. Tako bi, navodno, baterija mogla da izdrži 20 minuta bez punjenja, pod uslovom da smartfon previše ne opterećujete zadacima.

Jednostavan način uštede je i zamena Facebook aplikacije lakšom verzijom, kao i korišćenje te mreže pomoću pregledača Safari, piše Mental Flos.

S obzirom na to da je ekran prilično veliki potrošač baterije, pokušajte da aktivirate automatsko prilagođavanje svetla. Tako nećete morati sami da se bavite time, a iPhone će nastojati da ekran prilagodi dnevnom osvetljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.