Linux je jedini operativni sistem koji podržava dijagonalni način rada monitora

Prema rečima pojedinih developera, savršena rotacija monitora za razvoj softvera iznosi 22 stepena. Upravo to omogućava Linux.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2024.

11:04

Default images

Verovali ili ne, Linux je jedini operativni sistem koji podržava dijagonalni način rada monitora koji može da se prilagodi nagibu po želji korisnika.

Imajući to na umu, pojedini korisnici X-a, mahom developeri, zalažu se za to da se ta mogućnost uvede i na Windows i MacOS, tvrdeći da je "savršena rotacija" za razvoj softvera 22 stepena.

Kako ta rotacija izgleda u praksi, objavio je na X-u developer Daniel Feldman.

Prema rečima developera, ta rotacija omogućava najbolji radni prostor na ekranu jer pruža najveće dužine redova koda, tako da nema više brige o ograničenju od 80 redova. Mana takve rotacije je to što veb kamera na vrhu monitora ne može da ostane čvrsto na mestu, već se "kliže".

Kako se tačno može doći do dijagonalnog načina rada monitora na Linuxu, objavio je na svom blogu developer xssfox.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: