Koristite Windows 7 ili 8? Microsoft vam je uputio poslednje upozorenje

Sedam godina kasnije od obećanog, Microsoft je ukinuo podršku za besplatno ažuriranje računara sa operativnim sistemima Windows 7 i Windows 8.

Izvor: B92, PC mag
Podeli
Foto: Shutterstock/rawf8
Foto: Shutterstock/rawf8

Opcija besplatne nadogradnje na najnovije izdanje operativnog sistema Windows 11 pomoću ključa za Windows 7 ili 8 više nije dostupna, a kada je Windows 10 bio predstavljen, korisnici ova dva sistema dobili su "priliku za besplatnu nadodogradnju do 2016".

Međutim, Microsoft je produžio ovaj rok za čitavih sedam godina, bez nekog zvaničnog objašnjenja. Sada je na zvaničnom sajtu objavio da je opcija ukinuta, ali s obzirom na dosadašnju praksu - pokušajte, možda i dalje nije kasno.

Sada je, izgleda, konačno došao kraj ovom "prećutnom dogovoru" između Microsofta i korisnika, pa je tako na internet-stranici Microsoft Device Partner Center objavljeno da je "instalacioni put za dobijanje besplatnog ažuriranja za Windows 7/8 sada uklonjen".

Ako imate Windows 10, nadogradnja na Windows 11 vam je besplatna sve dok vaš hardver zadovoljava minimalne sistemske zahteve.

Čini se kako ključ za Windows 7/8 i dalje radi sve dok je verzija Windowsa 11 na koju se nadograđuje 22H2 ili starija, ali ovo se ipak može smatrati poslednjim upozorenjem korisnicima da pređu na novi OS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.