Tehnopolis

Subota, 06.01.2024.

08:24

iPhone konačno dobija bolju prednju kameru, ali postoji caka

Pojavile su se nove informacije o iPhone 17 seriji, a tiču se nadogradnje prednje kamere.

Izvor: B92

iPhone konačno dobija bolju prednju kameru, ali postoji caka
Foto: Profimedia

Prema navodima analitičara Mingči Kua, Apple se sprema za veću nadogradnju selfi kamere, ali tek kod iPhone 17 serije.

Kompanija iz Kupertina će navodno opremiti iPhone iz 2025. godine senzorom od 24 megapiksela. Ovo predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na aktuelnu kameru, s obzirom na to da iPhone 15 ima 12MP senzor s prednje strane.

Kuo dodaje i da bi povećana rezolucija kamere trebalo da ponudi jasniju sliku kao i da obuhvati više detalja. Analitičar tvrdi da će se Apple prebaciti na objektiv sa šest elemenata, što će senzoru omogućiti da ispravi izobličenja i kreira preciznije fotografije.

Takođe performanse kamere u uslovima slabijeg osvetljenja bi trebalo da dobiju značajnije poboljšanje, a sve ove nadogradnje će imati i svoju cenu.

Nove objektive za Apple iPhone 17 će obezbediti tajvanska kompanija Yujingguang, a selfi kamere će biti za oko 100 do 120 procenata skuplje nego 5P sistem objektiva koji ima iPhone 15.

Očekuje se da će se to odraziti i na ukupnu cenu iPhone 17 serije, koja će biti skuplja.

O iPhone 17 seriji smo čuli i još neke informacije ranije, pa se tako očekuje 48MP telefoto objktiv na iPhone 17 Pro Max modelu, dok bi Pro modeli takođe trebalo da dobiju i Face ID tehnologiju ispod ekrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: